lørdag den 20. april 2013

Kakao-karry-kylling


- en lækkerbisken

Denne gryderet er helt vidunderlig og samtidig helt simpel. Den kræver ikke ret meget forberedelse og man kan let tilberede mad til flere dage. Retten er stærk, sød og en smule bitter.

Opskrift på kakao-karry-kylling

Dette er en opskrift til mindst fire personer.

1 kylling(fås på tilbud i rema i næste uge), 2 dåser med flåede tomater(Rema 1000s tomater på dåse har vundet en pris for bedste velsmag i en blindtest), 1 tsk. seven spices, 2 store spsk. madraskarrypasta, olie til stegning, 4 spsk. kakaobønner(gerne dem som brudt i mindre stykker), 1 tsk. salt og vand.

Skær kyllingen i mindre stykker. Med en god kødkniv kan de fleste klare det. Skær kyllingen ud i vinger, lår, ryggen delt i to og to bryster.
Find nu en stor gryde frem, put olie, karrypasta, seven spice og kyllingestykker i gryden.
Skru op til fuld varme og svits kødet af 5 minutter. Skru nu ned for varmen og tilføj tomaterne, 1 tsk. salt, begge dåser med vand og eventuelt nogle friske tomater(tomater er på tilbud i Rema i denne uge).
Lad det koge simre den næste halve time. Imens kan der tilberedes en lille salat og koges nogle ris eksempelvis. Men det kunne også være kouskous eller speltkerner(fås på tilbud i Rema i denne uge).

Når kakaokyllingen serveres er det skønt med et grønt drys på toppen. Brug eventuelt urter fra haven, hvis det haves.

God fornøjelse med kakaokyllingen.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar