søndag den 21. april 2013

Urter og laksJeg tilberedte denne forret i fredags. Det er en forret som bruger noget af det bedste ved foråret- de små urter og salater.

Opskrift på urter og laks

Denne opskrift er til to personers forret.

3 tomater, 1 stykke laks, urter fra haven(koriander er vigtig) eller supermarkedet, flagesalt, tomateddike og en god olie.

Vask urterne, tomaterne og sæt en lille gryde med vand over. Når vandet koger puttes tomaterne i, De skal koges omkring 3 minutter. Dette gøres for at skinnet kan pilles af. Laksen skal steges ved høj varme hurtigt på hver side i en smule olie. Panden skal være rygende varm, når laksen rammer panden. Den skal have 1-2 minutter på hver side. Den må ikke se rå ud på ydersiden, når den er færdig. Laksen skal derimod have en rå kerne. Kombinationen af rå og stegt passer godt sammen med urterne og tomaterne.

Tomaterne skal nu skæres ud, den bløde midte med kerner skal ud, nu blandes urter og tomater. De skal have et par drys olie, eddike og et drys salt. Fisken ligges ved siden af og får lidt koriander på toppen. Nu er retten klar til at blive serveret. Retten får et helt specielt særpræg med tomateddiken. Men hvis den ikke have, kan man klare det uden.

De fleste urter og minisalater kan egner sig til denne ret, men brug gerne Sankt Hans urt.

God fornøjelse med urterne og laksen.
 
Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar