fredag den 5. april 2013

Spirer i maden


- forår i maden

Langt om længe er foråret kommet og det er bare helt vidunderligt. Man tror næsten ikke på det. Men
der er stadig ikke meget at spise i køkkenhaven og det vare længe før, man kan høste et stort udvalg af grønsager. Man kan i mellemtiden høste spire og toppe fra forskellige krydderurter. Der kan høstes persille, purløg, hvidløg og myntespirer på nuværende tidspunkt. Så de skal jo anvendes til noget.
Spirer er godt på omeletter, salater, dips, dressinger, æggemadder, kartoffelmadder, kartoffelsalater, bønnesalater og hvad man ellers har fantasi til.

Appelsinsalat med skud
Dette er en salat til en person.

1 appelsin, chiliolie, citronsaft, salt, peber, sukker, mynte- og persilleskud.

pil appelsinen, del den i to og skær de to dele i skiver og læg dem i en skål. Bland dressingen af 2/3 chiliolie og 1/3
citronsaft, en knivspids salt, sukker og peber. Hæld dressingen over drys de vaskede og tørrede mynte- og persilleskud over salaten.

Server salaten til lam eller en krydret pølse.

Bønnesalat med mynte-& purløgsskud

Grønne bønner(friske eller frosne), citronsaft, pesto, mynteskud, salt og purløgsskud.

Kogt bønner med lidt salt et par minutter. De skal stadig være en smule sprøde, hæld vandet fra, bland dem med resten af ingredienserne og drys skudene over bønnesalaten.

Jeg håber disse to opskrifter kan inspirere til, hvordan man kan anvende forårets skud og spirer.

God fornøjelse med foråret.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar