tirsdag den 7. oktober 2014

Hokaidosuppe med nudler

-en oktober favorit

Jeg holder meget af oktober og køkkenhaven i denne måned. Lige før lukketid er der masser af gode tilbud bl.a. masser af skønne græskar, rodfrugter, æbler, urter og dets lige. De kan let trylles om skønne mættende tunge supper, som kan gøre de fleste maver glade. Her er en grundopskrift på hokaidosuppe, man kan også anvende andre græskar og tilføje andre krydderier f.eks. 5. spices.
Det ser da kønt ud!


Opskrift på hokaidosuppe med nudler
Ingredienser: 1/4 hokaido, 2 store kartofler, 2 gulerødder, 4 store tomater, 2 fed hvidløg, chili efter smag, 2 tsk. soja, vand, olie til stegning, nudler(vælg dine favorit nudler) og stegte sesamfrø.
Vask grønsagerne og skær dem ud i store stykker.
Svits hokaido(med skal), kartofler, gulerødder, hvidløg og chili i en stor gryde ved høj varme. Efter fem minutter skrues der ned for varmen til middel og tomater samt vand tilføjes. Vandet skal står op over grønsagerne. Lad supen koge med låg på, til grønsagerne er bløde.
Blend suppen med en stavblender og smag den til med soja og peber. Giv evt. suppen mere vand, så nudlerne har væde at suge til sig. Svits sesamfrøene til de får en god glød.
Suppen kan også serveres uden nudler men med brød til. 


God fornøjelse med hokaidoen og efteråret i haven.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar