mandag den 8. december 2014

Æbleskriver

-nu med æbler

Sådan ser de ud på panden.
Jeg er ikke den store dessert eller kage spiser -indrømmet. Men hvis det skal være, skal det være en dessert eller kage, hvor frugten er i centrum og man bringer alt det lækre frem i det vedhjælp af lidt sukker, smør eller måske fløde.
Samtidig synes jeg, at det skal være let og ikke noget med, at man skal have en hel ”maskinpark” i sit køkken, for at det kan lade sig gøre. Mit køkken er ikke så stort, så en stor ”maskinpark” er ikke en mulighed og så kan jeg også godt lide, at maden er rigelig lige til at tilberede. Indenfor dette koncept passer denne opskrift på æbleskiver. I denne version er æblet bogstavpligtalt i centrum og opskriften er ret enkelt at lave. Derudover får man selvfølgelig nogle skønne æbleskiver. Dog er de ikke kuglerunde, men det må man leve med.

Opskrift på æbleskiver med æbler i
I denne portion er der nok til 3 grådige æbleskrive-elskere og 1 mindre grådig.

2 æbler, 3 dl. Mel, 1 dl. Øl, 1/2 dl. mælk, 1 tsk. kardemomme, 1 tsk. kanel, 2 æggeblommer, 1 knivspids salt, smør til stegning, 1 tsk. natron og evt. revet økologisk citronskal, hvis haves.

Vask æblerne og skær dem i skriver. Skær midten ud, så det er nogle runde skriver med hul i.
Dejen piskes sammen i en skål af mælk, øl, mel, natron, krydderier og salt. Den skal være rimelig tyk, for at hænge fast på æblerne, som en pandekagedej til amerikanske pandekager.
Dyp æbleskiverne ned i dejen, vend dem rundt og steg dem nu på en varm pande med smør.

Denne opskrift er utrolig nem at tilberede og giver nogle rigtig skønne æbleskiver. De kan spises som de er, men man kan også spise dem med marmelade og flormelis. Jeg bagte dem i går til min kæreste. Det endte med at to af hans brødre kom over, og de fik alle spist en hel del æbleskiver.

God fornøjelse med æbleskiverne.

Eva-Andrea


Ingen kommentarer:

Send en kommentar