lørdag den 18. juli 2015

Mælk plus kaffegrums = gode tomater

-Brug køkkenet i køkkenhaven
Jeg er begyndt, at læse mange amerikanske haveblogs og de har gode tips, som jeg ikke har set på danske haveblogs.
Eksempelvis har jeg læst mig frem til, at mælk er rigtig godt til tomater. Mælk er som bekendt fyldt med kalk og det er også godt for tomaterne. Tomatplanter kan godt få mangelsygdomme, hvis de ikke får kalk nok. Mælk gives i blandings forholdet 1:2 med vand, så vidt jeg har læst på amerikanske blogs, men jeg har dog hørt, at mælk ikke skal gives i for store mængder. Så jeg giver mælk i blandings forholdet 1:5.
Man kan også give tomaterne knuste æggeskaller, for de er også fyldt med kalk. Mælk kan dog også anvendes til at forbygge svampe infektioner med, ifølge amerikanske haveblogs. Man blander halvt mælk og halvt vand i en sprayflaske og sprayer på tomatplanterne. Så har du en mælk der er ved at blive for gammel, så giv den til tomaterne.

Kaffegrums som gødning
Gødning skal der jo også til, når man dyrker tomater og man kan finde god gødning i køkkenet. Kaffegrums er f.eks. rigtig god gødning og det er jo allerede findelt.
I min altanhave anvender jeg meget kaffegrums som gødning til de fleste planter. Man kan blande det i jorden, når man planter eller læg kaffegrumsen ovenpå jorden. Hos os drikker vi kaffe dagligt, så vi har nyt kaffegrums hver dag.

Det er både billigt og let, at bruge kaffegrums og mælk i køkkenhaven. Det er cirkulær økonomi i både køkkenet og køkkenhaven.

God fornøjelse med tomatdyrkningen og den cirkulære køkken-have-økonomi

Eva-Andrea

1 kommentar:

  1. Jeg har også gødet med mælk kærnemælk da mine tomater fik en sygdom hvor de blev mørke i bunden og det hjalp.

    SvarSlet