mandag den 19. november 2012

En ande-rledes pizza


-Pizza nu med and

Pizza er en middagsfavorit heri norden, i Danmark er det næsten et must i weekenden og i Norge er det næsten en national ret. Frossen pizza sælges i tonvis årligt i Norge. Men helt ærligt så synes jeg, at både købepizzaer og frosne pizzaer er lidt søle, i forhold til hvad man kan fremtrylle i eget køkken. Man kan lade sig inspirere af årstiden, så det ikke altid er det samme. I øjeblikket kan man få and på tilbud mange steder bl.a. i Rema 1000. Så hvorfor ikke prøve den på pizzaen? Det kan anbefales. Selvfølgelig skal man ikke kaste en hel eller kvart and op på en pizzadej.  Nej køb f.eks. et andebryst eller andelår og skær det ud i mundrette stykker, så er det ikke noget problem.
And på pizza er godt sammen med gedeost eller en tomatsovs med porre.  Porre er måske også usædvanligt på pizza, men nu hvor vintergrønsagerne har højsæson, så kan man jo lige så godt eksperimentere lidt. Ellers kan det godt blive en lang vinter, hvis man kun skal have bagte rodfrugter eller lignede. Kartofler og jordskokker pynter også på en pizza. De skal bare skæres i tynde skiver.

Til selve pizzadejen kan man bruge pizzamel, men en god hvedemel kan også anbefales. Det kunne være Remas økologiske hvedemel fra Grams slot, den er også på tilbud i denne uge. Gram slot producere nogle fremragende produkter.

Hvis man ønsker en mere præcis opskrift på pizza, kan man se forrige opskrifter her på bloggen.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar