fredag den 9. november 2012

Asiatisk/ dansk suppeSupper er en vinterklassiker, og jeg synes godt man kan kombinere forskellige suppetraditioner og variationer. Igår blev det til en kombination mellem dansk hønsekødsuppe og en asiatisk nuddelsuppe. I nogle kinesiske supper bruges dumplings, som er en slags melbolle med fyld. I stedet for dumplings brugte jeg traditionelle danske melboller, kombineret med en portion nudler, hønsekødsuppe, frisk ingefær, champignoner, peberfrugter, hvidkål, sojasovs og thailandsk karrysovs.

Det lyder måske som en mærkelig kombination, men det fungerede utrolig godt, fusionskøkken på den gode og rolige måde.

 

opskrift på dansk/asiatisk suppe

 

Denne opskrift er til 2 personer.


1/5 del lille hvidkålshoved, nudler(de gode brede fås i rema på tilbud i denne uge), et par spsk. melboller, hønsekødssuppe(fås på frost, den fra rema er god, ikke for salt), 1 peberfrugt, et stykke ingefær omkring 5-6 cm., 2 tsk. sojasovs(fås på tilbud i rema), 2-3 spsk. thai karrysovs og evt. frisk chili.


Hak hvidkålet og ingefær fint(tag det yderste brune lag af) og hak peberfrugten i skriver. Svits det i lidt olie, efter et par minutter tilføj suppen og lad det smelte. Når suppen er smeltet tilføjes melbollerne og nudlerne.

Lad det simre til nudlerne er færdig kogte efter et par minutter. Server nu suppen, over hver portion kommes lidt sojasovs, thai karrysovs og evt. lidt chili.


God fornøjelse med suppen, den varmer godt.

 

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar