tirsdag den 14. april 2015

De ulovlige Santorini tomater

-De skal bo i mit drivhus

Fredelige ser de ud
Dette indlæg er lidt politisk, for jeg forstår ikke alle planteforbudene i EU. Der er f.eks. en tomat man har dyrket, spist og nydt på den græske ø Santorini siden 1800-tallet, som er blevet ulovlig at sælge. Faktisk er det en meget populær tomat, som resten af Grækenland også gerne nyder i alle mulige tomatprodukter.
Men Santorini tomater er faktisk blevet gjort ulovlige at sælge i EU. Så nu må denne tomat, som har eksisteret i EU langt før, der var noget som hed EU blevet gjort ulovlig. Det er i min verden meget mystisk.

Men jeg har dog fundet den alligevel. Der er jo en del som hver sommer, rejser ned og nyder solen på Santorini og som måske har en tomatmad med hjem i rygsækken. Det kan være, at man ikke fik spist hele tomatmaden, selvom tomaten var utrolig velsmagende. Som tomatentusiast gemmer man gerne tomatfrø i tide og utide, specielt af de meget velsmagende tomater.
Så nu står der en hel række af Santorini tomater i vindueskarmen. De er lige blevet ompottet
og er klar til at blive voksne.
De ser meget fredelige ud og man kan slet ikke se, at det er ulovlige tomater. Jeg glæder mig til at smage den ”forbudte frugt”.

God fornøjelse med tomatdyrkningen


Eva-Andrea, haveglad  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar