tirsdag den 28. april 2015

Forårspesto

-med løgkarse og purløg

Så er det tid til, at blende forårspestoer med vilde krydderurter og purløg. Jeg har purløg i drivhuset og alle der har det, ved at der er utrolige mængder allerede nu.
Sådan ser løgkarsen ud
Lige nu er der også store mængder af den vilde krydderurt løgkarse. Den smager og dufter mildt af løg/purløg og egner sig rigtig godt til pestoer. Den vokser vildt utrolig mange steder og i maj blomstre de med fine små hvide blomster. De kan også anvendes i wokretter eller i karryer. Det er kort sagt en rigtig lækker spise og efter min mening bedre end ramsløg, som jeg synes er lidt for ”ram” i smag og lugt.

Opskrift på forårspesto med løgkarse og purløg

Et bundt purløg(svarende til en stor urtepotte purløg fra supermarkedet), et bundt løgkarse, en kvist fennikel, estragon eller en anden anis-smagende urt, salt og peber efter smag, en stor spsk. sukker(sukker tager den skarpeste af løgsmagen), en stor håndfuld ovnstegte mandler(eller vanlnødder eller pinjekerner), revet parmasan ost(eller picorino) efter smag og en god olivenolie(så pestoen har en god konsistens).

Blend det hele sammen, tilføj dog først mandlerne tilsidst og giv dem kun en kort tur i blenderen. Det giver en god rustik pesto, at mandlerne er grofthakkede. Smag efter med salt, peber og sukker. Du skal passe på med ikke, at anvende for meget af den anis-smagende urt, da den let kan overgå de andre smage.

Forslag til servering
Pestoen er rigtig god til alle typer pasta både bånd og fyldte. Pestoen kan også blandes med en ”æggesovs”. Tilføj pestoen først, når pastaen er helt nykogt, men stadig er i den varme gryde. Når pestoen er fordelt, tilføjes de piskede æg. Rør i pastaen til æggemassen også er fordelt og stivnet. Det tager et minuts tid. Du skal servere pastaen straks evt. med revet parmasanost.
Du kan også smøre den i en sandwich.

God fornøjelse med forårspestoen


Eva-Andrea, madglad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar