fredag den 15. maj 2015

Carbonara med skvalderkål

-og purløg, hvidløgspurløg og spinat
Sådan ser det ud
I øjeblikket er der så meget grønt krudt, som skyder op ad jorden. Alle mine planter har det godt. Det er der også et lille hjørne af nyttehaven med skvalderkål som har. Så nu spiser jeg mig ud af det lille problem, min haveven Per har anbefalet dem i salater og det fungere forbløffende godt. Men skvalderkål er også godt i carbonara. Ukrudtet passer godt sammen med den salte og røgede smag af bacon, i dette tilfælde kalkunbacon.

Opskrift på carbonara
omkring 100 gram pasta per person, 2 æg per person, 50 gram bacon per person, rigeligt purløg, skvalderkål, hvidløgspurløg, spinat eller andet godt fra haven(fennikeltoppe er godt sammen med svinebacon).


Kog pastaen i saltet vand til al dente. Imens vaskes og hakkes urter og ukrudt. I ovnen steges baconen og æggene piskes i en skål. 
Når pasten er kogt hældes vandet fra og nede i pastagryden, tilføjes urte, ukrudt, æggemasse og bacon(baconen er klippet i mindre stykker). Rør rundt i gryden og fordel "sovsen". Æggemassen vil stivne via varmen fra gryden og pastaen. 

Carbonaraen serveres straks gerne med lidt revet parmasanost på toppen. 

God fornøjelse

Eva-Andrea, mad- og haveglad 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar