tirsdag den 4. juni 2013

Gedeostsalat og eget salatbed


-En god frokost

Ja jeg kan ikke påstå, at jeg har opfundet denne salat. Men det gør nu ikke noget, for det er en vidunderlig salat, som passer perfekt til en sommerdag f.eks. til en søndagsfrokost. Det er en salat som er frisk, sprød, let og ligetil.

Opskrift på gedeostsalat

Der skal tre-fire skiver brød med gedeost per person.

Salat(hvis ikke eget salatbed haves, kan man f.eks. købe en blandingssalat som der er på tilbud i Rema i denne uge), krydderurter f.eks. timian, persille, koriander, rosmarin, gedeosterulle(rema 1000 har altid gederuller og de er rigtig gode), bagette(rema har tilbud på små flutes i denne uge), hasselnødder og salatdressing: god oliven olie, citron saft, salt, peber, honning, tørret oregano og chili.

Skær bagettet op i skiver og gør det samme for gederullen. Dæk brødskiverne med gedeost og stil dem i en ovn ved enten 200 grader eller under grill. De kan også tilberedes på en grill, men stil brødene på sølvpapir ovenpå grillen. Hvis brødet skal grilles, kan der købes 9 kilo grillkul til den ringe sum af 75 kroner i Rema i denne uge. Så kan man holde grillaftner langt ud i fremtiden.

Vask salaten og krydderurterne. Klip salaten op i en størrelse, som du synes er rar at spise. Sæt hasselnødderne til at riste på en pande ved højeste varme. Bland dressingen og hæld den over salaten(salaten anrettet på tallerkener) og vend salaten rundt. Når gedeosten er smeltet og ser indbydende ud stilles brødene oven på salaten og når nødderne har fået farve ligges de i køkkenrulle og rulles, så det meste af skallen falder af. De drysses ud over salaten og den kan nydes. Denne salat skal spises med det samme.

Eget salatbed

Denne salat bliver kun bedre af, at man har sig et salat og/eller krydderurtebed. For nu flere salater og krydderurter der er i, nu mere dybde får smagen. Et salat-krydderurtebed kan være på selv den mindste altan eller i en hængende krukke udenfor vinduet. Gå efter pluksalater(fås ofte som frø eller endda som planter i supermarkeder) hvis du ikke har meget plads, for de har størst udbytte. Du kan købe nogle gode krydderurteplanter i supermarkedet. Plant dem ud, men split 'planten' op i mindre dele, for der er så mange små planter i sådan en, at de dræber hinanden, hvis de står tæt sammen. Vand rigeligt den første uge, derefter efter behov og gød løbende med flydendegødning(se vejledning på beholderen). Jorden du skal bruge til dette, kan ligeledes fås i mange supermarkeder på denne årstid. Så er der et salatbed til resten af sommeren. Du burde kunne plukke dagligt af det, efter omkring to ugers vokse tid.

Salaten kan varieres på flere måder, det centrale er grillet gedeost og salat. Det kunne i stedet være med en gedefeta , piccorino, croutoner eller ristede valnødder. Der er mange muligheder.

God fornøjelse med gedeostesalaten.

Eva -Andrea


Ingen kommentarer:

Send en kommentar