søndag den 20. oktober 2013

Græskarsuppe med butternut

-græskarsuppe og fredagsmiddag
Græskarsuppen med topping
I fredags tilberedte jeg middag sammen med min gode veninde Anna. Vi har efterhånden en tradition for fredagsmiddage specielt i de kolde vintermåneder. På den måde har man også noget at glæde sig til i vinterhalvåret. Vi leger rundt i køkkenet, tilbereder det vi har lyst til og anvender oftest urter, grønsager og frugt fra vores haver. Vi har begge en mindre passion for chilier, så det er ofte i eller til maden. Der er ikke nogen regler kun disse to principper: vi hygger mens vi tilbereder maden og maden skal smage godt. Det er et koncept jeg rigtig gerne vil give videre til andre, for det er så dejligt med sådanne middage. Vi aftaler i løbet af ugen, hvad vi kunne tænke os at lave og bidrager begge med ingredienser. Denne græskarsuppe kogte vi i fredags.

Opskrift på græskarsuppe
2/3 del af et stort butternut græskar, 4-5 gulerødder, 2-3 fed hvidløg, 1 løg, timian, rosmarin, en god olivenolie til stegning, madlavningsfløde eller creme fine, vand, salt og peber efter smag. (Vi havde forskellige ”toppings” til suppen, det vil sige forskellige friske krydderurter, frisk chili eller syltet chili).
Vask grønsagerne, pil løg, hvidløg og hak dem ud. Svits det i olien ved jævn varme. Derefter tilføjes krydderurterne og vand så det dækker. Læg låget på og lad det simre til grønsagerne er møre. Derefter smages der til med salt, peber og creme fine. Hele molevitten skal blendes med en stavblender eller lignede. Suppen er også god dagen efter.


Man kan riste nødder af forskellige slags til, men friske urter og brød er også godt.

God fornøjelse med græskarsuppen og fredagsmiddage.

Eva-Andrea  

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar