fredag den 4. oktober 2013

Ratatouille og æg

-Den letteste fredagsret
Dette er en af nemmeste og billigste retter, man kan begive sig ud i. Så har det været en lang uge, er dette retten man skal lande ved. Det er endda en én-gryde eller dyb-pande ret, så heller ikke meget opvask ved denne ret.
Det er en ratatouille med pocherede æg, urter og ost på toppen. Tomatsæsonen er stadig i gang og derfor er der masser af skønne tomater i butikkerne og derfor skal det være friske tomater man anvender. At dette er en ratatouille, er måske en tilsnigelse, men det kaldes det altså her.


Opskrift på ratatouille med æg
Dette burde være nok til tre personer.

800 gram friske tomater(i denne uge er der tomater på tilbud i rema), 1 løg, 2 gulerødder(ligeledes på tilbud i rema 1000 i
Jeg anvendte bønner fra haven, der er mange at høste nu.
denne uge), 1 peberfrugt, chili, salt og peber efter smag, vand efter behov, 1 dl ris og fire æg, græsk feta(rema 1000 har altid en rigtig god og ægte græsk feta), olivenolie til stegning, persille eller basilikum og evt. friske bønner.

Vask grønsagerne og pil løget. Skær tomaterne ud i små stykker og gør det samme med løget. Svits løg og tomater i olivenolie. Tilføj derefter gulerødderne og peberfrugten i små stykker. Tilføj nu 1 1/2 dl. vand, lidt chili, salt, peber risen og evt. friske bønner. Lad det nu simre ved lav varme omkring 15 minutter. Man må lige tjekke, hvor meget væde der er tilbage undervejs. Det må endelig ikke koge tørt. Imens kan man jo tage sig et glas fredagsvin. Derefter skal der slås fire æg ud i ratatouillen. Der skal de stivne, det tager omkring 5 minutter. Imens hakkes krydderurterne og drysses over sammen med smuldret feta.
Retten er nu klar til at blive serveret. Den er også god kold.

God fornøjelse med den lette fredags middag.

Eva-Andrea


Ingen kommentarer:

Send en kommentar