fredag den 4. maj 2012

Fiskefrikadeller a la forår

- ukrudt og fisk

Disse fiskefrikadeller blev lavet i en rus af forårsglæde. Men så tidligt på sæsonen, som vi er nu, er der ikke meget at plukke og høste i køkkenhaven. Men frygt ej, der er skam alt ukrudtet og det er da for længst sprunget op af jorden. Og meget ukrudt kan jo faktisk spises og endda nydes. Det glæder både den frygtede skvalderkål, fandens mælkebøtter, bellis i græsplænen, brændnæller og meget mere.

Jeg har lige købt en bog ved navn ”naturens spisekammer”. Den handler om alle de dejlige ting, man kan samle i naturen og der er helt utrolig mange planter, bær, frugter og urter. Det er en helt utrolig inspirerende bog og jeg er straks gået i kast med flere opskrifter af forskellige planter.

Jeg har pisket rundt, eller i hvert fald drysset rundt i mine forældres have, for at samle ukrudt ikke for at lue, men for at samle delikatesser. Det blev til mælkebøtteknopper som skal steges i smør, løgkarse som smager lidt af hvidløg og karse og belisser i store mængder.

Løgkarsen blev blendet med purløg, laks og lidt til og det blev de skønneste fiskefrikadeller.

Opskrift på fiskefrikadeller

250 gr. laks(fås på tilbud i Rema i denne uge), 200 gr. Løgkarse(man kunne også bruge skvalerkål, hvis det er det som stor og fylder), purløg efter smag, 1 æg, 3 store spsk. Mel, 2-3 spsk. Mælk, 1 tsk. kryddersalt.

Skær skinnet af laksen, vask og strib løgkarsen for blade og blomster. Blend laks, løgkarse, purløg, æg, mælk, salt og mel.

Tag nu en stor pande frem og smelt lidt smør på panden og del dejen i ca. 8 lige store frikadeller.

Steg dem over middelvarme og vend dellerne efter ca. 10 minutter. Når de er brune og sprøde på begge sidder, skal de serveres med masser af citronsaft.

God fornøjelse med fiskefrikadellerne med ukrudt.

Eva

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar