torsdag den 31. maj 2012

Gorgonzola og estragon


- pastasovsen til de hurtige sommermiddage

Nu er det ved at være sommer og hvis man har nogen form for have, har man helt sikkert også nogle krydderurter som rander rundt derude. Så det gælder om at bruge rigeligt af dem, nu hvor man er så heldig, at de er der.

Denne pastasovs er ideal til denne situation. Jeg har lavet den med masser af estragon. Men man kunne også bruge fennikel, dild, purløg eller oregano. Og nok også flere, hvis der er andre krydderurter, som man har i store mængder. Men det skal gerne være nogle krydderurter, som smager af noget, for at fungere sammen med gorgonzolaen. Denne ret kræver gorgonzola, men gorgonzola er heldigvis på tilbud i Rema i denne uge.

Opskrift

Omkring 200 gram gnocchi, to æg, 250 gram asparges, 1/2 peberfrugt, 30-50 gram gorgonzola, ca. 1 1/2 dl. Estragon, salt, peber.

Vask estragonen og hiv bladene af. Man kan hakke bladene, men jeg foretrækker dem hele. Vask peberfrugten og aspargesene. Knæk enderne af asparges. Knæk dem derefter midt over. Skær den halve peberfrugt i strimler.

Sæt en gryde vand over til at koge med salt. Når det koger tilføjes aspargesene og peberfrugten, når de har fået to minutter, tilføjes gnocchiene. De skal bare have et minut. Derefter hældes vandet fra. Osten knækkes i mindre stykker og puttes ned i gryden til gnocchiene og grønsagerne. Derefter piskes æggene sammen og hældes også ned i gryden, sammen med estragonen. Nu Vendes der rundt i det hele med en træske eller lignede. Efter et minutstid, hvor man har rørt forsigtigt rundt i det, vil æggene være stivnet og retten kan serveres.

Det er en ret, som skal spises med det samme. Jeg serverede den med pandegrillet fisk, det var en dejlig kombination.

God fornøjelse med krydderurtemiddagene sommeren igennem.

Eva-Andrea


Ingen kommentarer:

Send en kommentar