mandag den 4. juni 2012

Kogt kylling og sommersuppe- derfor har man sin egen have!

Nu hvor foråret er gået over i tidlig sommer er der kommet de første spæde grønsager op af jorden. Det er måske bare nogle grønsagstoppe, spinat, lidt salat, radiser, små spæde kartofler og selvfølgelig en masse urter som allerede er væltet op ad jorden. Derfor er det tid til den første sommersuppe med urter og spædegrønsager.

Til det formål er det fantastisk, med en kyllingefond og noget mørt kyllingekød. Derfor er det nu tid til en kogt kylling, som bliver til sommersuppen sammen med alt det friske fra haven.

Opskrift

1 kylling(de fås på tilbud i rema i denne uge), 3-4 fed hvidløg, 2 spsk. salt, 2 spsk. Knust peber, vand så det dækker kyllingen og grønsagerne, 2 stingler løvstikke, 4 løgtoppe, 7-8 stingler fra fennikeltoppe, 2-3 løg, 2-3 gulerødder, fedtstof til stegning(ca. 2 spsk.),4-5 kviste timian, 1-2 laurbærblade, persille og eventuelt purløg efter smag(man kan også tilføje andre grønsager).

Lav en buket af løvstikke, timian, lidt af persillen, laurbærblade og lidt af fennikelen. Bind det sammen.

Put fedtstoffet i en gryde og brun kyllingen af. Imens skæres løgene i kvarte og gulerødderne i store stykker. Svits dem med og læg to af hvidløgs feddene ved.

Derefter kommer det lette: hæld vand over, indtil det står et par cm over kyllingen, put nu peber, salt og de sammenbindende krydderier ved. Låg på og lad det koge 2,5 -3 timer.  Fyld eventuelt vand på undervejs.

Derefter fiskes kyllingen op og pilles. Fisk grønsagerne og urterne op.  Finhak grønsagerne og resten af urterne. Tilføj eventuelt andre grønsager, de skal bare være hakket fint.

Nu skal de fint hakkede grønsager og kødet ned i suppen. Smag suppen til med salt og peber og varm den op.

Nu er suppen klar til servering. Den er bedst med brød til. Jeg synes foccacia brød er rigtig til. Gerne det man kan få i rema på frost med havsalt.

God fornøjelse med sommersuppen.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar