tirsdag den 10. juli 2012

Tur i bernstoffsparkenSmukt hva`?
Ukendt bær..
Bernstoffsparken er en park, som er fyldt med hunde, som løber frit rundt og hundeejere der trasker efter og småsnakker med de andre velkendte hundeejere. Men den park kan meget mere end frie hunde. Den har et smukt slot, den svenske villa, en yndig lille sø, Dronning Louises tehus, en rosenhave, en mini frugtplantage og nogle smukke gamle drivhuse. Hvad kan man forlange mere? Jeg var forbi i søndags sammen med en veninde, da solen skinnede, roserne duftede og teen blev serveret i tehuset i engelsk porcelæn.

Drivhusene

For at tage det sidste først var drivhusene utrolig smukke. De er godt vedligeholdt og planterne ser ud til at elske det. Det er et utrolig skønt sted. Oppe ved tehuset var der fyldt op med mennesker, for det var søndag og sommeren i gennem om søndagen, kan man købe te og kager i Dronning Louises tehus. Men hvis man gik ned af trapperne til drivhusene, var der meget få mennesker. Dem der var, studerede drivhusene og deres mange planter. Det var kun det ene, man kunne gå ind i. Den anden var låst af, muligvis fordi der var så mange smukke snart modne frugter derinde. Men det store drivhus, som muligvis egentlig var et orangeri, kunne man sidde inden i ved smukke hvide borde og bænke. Der var vist også mulighed for at leje orangeriet for en dag. Hvilket kunne være ustyrlig skønt efter min mening. Tænkt at sidde der, snakke og spise i varmen mellem figentræer og vinplanter.

 Rosenhaven og Dronning Louises tehuse.

Dronninge Louises tehus, hun havde smag...
Rosenhaven så fantastisk ude og duftede endnu bedre. Der var så mange forskellige rosendufte og ved indgangen var der en stor mængde lavendler. Det var ret overdådigt og så fantastisk, at jeg bare havde lyst til at slå mig ned, og ikke forlade stedet før det blev vinter igen. Jeg og min veninde, satte os midlertidig ved et af de mange borde under rankerne af roser. Vi fik en noget dejligt te i fine engelske tekopper, efter eget valg. Teen var god, men prisen var absolut i den dyre ende. Inde i tehuset var der sat fotografier og tekst op om huset og dets historie. Men jeg fik nu ikke læst så meget, for jeg nød bare vejret og omgivelserne.

 Frugttræer


Det er da nogle flotte ferskner.
Æbletræer bundet smukt op.
Der var en større samling af frugttræer, mest æbler dog. Der var en del æbletræer, som var en del af et projekt, som havde til formål at bevare gamle danske æblesorter. Det så utrolig smukt ud. Der var dog også en del andre frugttræer både blommer og ferskner. Det var ikke alle ferskentræerne, som havde det lige godt, men dette træ havde det godt og nogle flotte ferskner.

Alt i alt var det en ret dejlig oplevelse, og kan anbefales til andre.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar