lørdag den 14. juli 2012

Den første Squash, røde ærter og masser af tomatblomsterTrods at sommer i år er rimelig trist, så er der alligevel godt gang i planterne, både ude og inde.

Skønne røde ærter.
Røde ærter

I mit drivhus har jeg sat nogle ærter, måske lidt usædvanligt, men det giver bare mange flere ærter, når de står der. Den sort jeg har valgt, har røde ærter, hvilket er ret skønt. Egentlig smager de ikke af mere, men de er meget smukke og har nogle endnu smukkere blomster. Blomsterne minder meget om ærteblomster i deres udseende.

Chilier og bladlus

Jeg har også vasket chilier i denne uge. Det lyder måske som en tosset beskæftigelse, men det har sin årsag. Det dræber de små bæster, som kaldes bladlus. Dem er jeg ikke venner med, for de snylter på mine chilier. Men de kan heldigvis bekæmpes ganske let, med en blanding af sulfo og vand. Sprøjt eller pensl det på planten og husk at få undersiden af bladene med og toppene af planten med. Lad det sidde omkring 5 minutter og sprøjt det så af med en vandslange. Få det hele med, for så glad er planten heller ikke for sulfo. Men det gode ved sulfo er, at det dræber de små bæster, da det blokker deres åndedrætssystem. Ja det lyder ubehageligt, men tænk lige på mine chilier. De har været frø på min hylde, haft deres barndom i min vindueskarm, klaret cykelturen til drivhuset og så skal sådan nogle bladlus ikke tro, de kan erobre dem.

Masser og masser af tomatblomster.
Tomatblomster!

Dem er der bare mange af i år i mit drivhus. For jeg har flere minitomater, det betyder mindre tomater, men mange flere blomster. Det ser uhyrligt smukt, og kunne være nok til, at man valgte at få et drivhus, synes jeg. Tomaterne er ikke modne endnu og det skyldes nok også, at solen ikke har tittet nok frem fra de grå skyer. Så tag dig lige sammen sol, ellers bliver tomaterne og jeg kulde-deprimerede, og det gider vi altså ikke.

Gule lækre squash
Squashen kan skimtes, mellem bladene.

Jeg har i denne uge høstet og nydt, årets første Squash. Og det var altså ret så skønt, for smagen og især teksturen var det hele værd. Den er helt fast i kødet, køn inden i og udenpå.

Sådanne skønne Squash skal spises rå i tynde skiver, i en sandwich, burger eller måske pitabrød. Jeg lavede et pitabrød med rester fra dagen før, krydderurter og Squash skiver. Det er en skøn frokost på en arbejdsdag.

God fornøjelse med julihaven.

Eva-Andrea

2 kommentarer:

 1. Jeg er lige stødt på din herlige blog, den vil jeg glæde mig til at følge fremover
  Læste i et tidligere indlæg , at du har lavet frisk ost af gedemælk
  Hvor har du købt mælken ?
  Jeg kunne rigtig gost tænke mig at lave det selv
  Hilsen Marianne

  SvarSlet
 2. Hej Marianne

  Jeg fandt gedemælk i Irma. Men udvalget var ikke stort. Håber det hjælper..

  Eva

  SvarSlet