onsdag den 31. oktober 2012

Chilisovser


 

-Harissa, sambal eolek eller salsa
 
Grøn eller rød afhængig af peberfrugten
Jeg har stadig mange chilier i mit drivhus og chilisovser er den perfekte måde at bruge dem på. Chilisovser er noget man bruger i mange forskellige køkkener og de kaldes da også både for salsa, harissa og sambal oelek. Kært barn har man navne, som man siger og en god chilisovs er et særdeles kært barn. Den kan bruges til alverdens varme retter både simreretter, karryretter, grønsagsretter eller eksempelvis i en sandwich. Det pimper retten op og personligt er jeg ret vild chili i efterhånden enhver middagsret. Så hos mig får chilisovserne helt sikkert lynhurtigt ben at gå på.
Opskrift på chilisovser

Dette er en portion af middelstyrke.


2 Chilier af middelstyrke(smag lige på chilien før du putter den hele i blenderen, så du ikke får en alt for stærk overraskelse), 1 spsk. honning, 2 spsk. olivenolie, 3 spsk. vineddike, 1 peberfrugt eller 3-4 tomater, 1 halv tsk. Salt og eventuelt friske krydderurter eksempelvis koriander.


Vask tomater eller peberfrugt og chilier. Skær toppen af chilierne og toppen af peberfrugten, blend det med resten af ingredienserne. Hvis man vil have krydderurter i, tilføjes de også blenderen. Smag det til efter din egen personlige smagsløg. Nu er chilisovsen klar til at blive nydt.


I dag er det jo halloween og der er alt med græskar jo populært. Græskar og chili er bedste venner i smagsuniverset, så prøv græskar eller hokaidosuppe toppet med denne chilisovs. Det er halloweenlækkerier.

God fornøjelse med chilisovsen.


Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar