mandag den 2. april 2012

Påskefrokost

-lidt ekstra
Brød med ost og hvidløg som gnides på brødet.

Jeg har jo proklameret, at jeg her i påsken vil komme med inspiration til, hvordan man kan mindske madspildet her i påsken.

Her i påsken skal der spises mange frokoster hjemme, i sommerhusene og på mini ferier i ind og udland. Det vil sige frokoster, hvor det hverken er madpakken eller kantinen, som skal levere en portion mad midt på dagen.

Man er til gengæld hjemme og kan bruge en lille rest fra dagen før eller spise ovnvarmt brød med en skive ost eller to eller måske fiskepålæg, som man ellers ikke ville spise på jobbet, da de har en kraftig smag og duft. Jeg synes, ikke at en frokost behøves at være kompleks, også selv man får påske gæster. Men server noget, som du ikke får i din hverdagsfrokost.

I dag spiste jeg en gang godt brød med to gode oste og syltet chili til. Det italienske brød, gedeosten og camerbaren fås i øjeblikket til billige penge i Rema. Hvis man så skal have gæster i påsken kunne man supplere med en gang fiske pålæg og kødpålæg. Så burde der være nok mad til alle.

Man behøves ikke fylde en hel indkøbsvogn til et par gæster, man kan også nøjes med en indkøbskurv. Det giver også mindre mulighed for madspild og færre lommesmerter.

Man kunne også lave en stor portion laks eller andet dagen før gæstebesøget og bruge resten som pålæg dagen efter. Det ville skabe det særlige ekstra til frokosten. Der er mange muligheder, for ikke at forspise sig og madspilde hele påsken igennem.

God fornøjelse med påskefrokosten.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar