onsdag den 23. januar 2013

Græsk kyllingesuppe


-nemt og utrolig godt


Jeg er ret vild med græsk madlavning, det kan rigtig mange forskellige ting på en gang. Denne supper en rigtig god vintersuppe. Det er en opskrift jeg har fundet i kogebogen simpelthen græsk af Pia. Bøgeskov Det er en utrolig skøn kogebog. Den har virkelig gode opskrifter og beskrivelser af det græske køkken. Men tilgengæld er der ikke nogen smarte foto af maden. Men det gør egentlig ikke noget når opskrifterne er så gode og velbeskrevne.

Jeg kan aldrig helt holde mig til en opskrift og fik da også lige tilføjet lidt til opskriften. Så det er min egen udgave af den græske kyllingesuppe. Hvis man vil have den originale, så må man have fat i kogebogen.


Kyllingesuppeopskrift på den hurtige måde

to stykker kylling(to kyllingebryster(de er på tilbud i Rema i denne uge, endda økologiske) eller store lår), en kop ris, 1 liter vand, fedtstof, 7 nelliker, 2 store løg, 2 gulerødder, 1 porre, salt, peber, lidt timian, en kvist løvstikke og en kyllingebouillionterning, 3 æg og saft fra 2 citroner(økologiske citroner er på tilbud i Rema i denne uge).


Brun kylling af i fedtstof ved høj varme tilføj nu nelliker, løg(skåret over på midten), boullion, timian, løvstikken(kan udelades) lidt salt og peber. Lad det simre i 1/2 time. Imens vaskes og snittes porren og gulerødder småt. Efter den halve time tilføjes risen, porre og gulerødder. Lad det simre med 10-12 minutter. Imens piskes æggene og citronsaften sammen. Sluk for gryden og tilføj en kop af suppen til æggemassen og pisk det ind. Derefter tilføjes denne æggemassen til retten. Tænd nu op for varmen igen ved lav varme. Nu skal suppen tykne, men den må IKKE koge. Så skiler retten og det bliver en meget mærkelig ret; ”kylling i røræggesuppe”. Men retten må meget gerne simre lidt i kanten.

Efter et par minutter er suppen tyknet og den skal smages til med salt og peber. Denne ret kan trække store mængder peber.


God fornøjelse med den græske kyllingesuppe.


Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar