lørdag den 16. marts 2013

Asiatisk laks og en nudelret


-svampe, umamibønner, spidskål, risnudler og østerssovs
Laks er jeg stor fan af, i denne uge har de tilbud på laks i rema, så jeg sprang straks til. Det blev til en gang citronbagte laksestykker med svampe, umamibønner, spidskål og risnudler i østerssovs. Risnudler har en ret fantastisk konsistens, synes jeg. Der er mere at tygge i end andre nudler og så har de en smuk hvid farve. Dem fandt jeg også blandt ugens tilbud i Rema 1000. Umamibønner er jo blevet en almen vare på frost mange steder, både med og uden skal. De smager godt og så inderholder de jo også protein. Retten blev bundet sammen med en østerssovs, som jo er en asiatisk klassiker.
Opskrift på bagt laks og grønsager & nudler i østerssovs


Dette er en opskrift til to personer.


2 stykker laks, 1 økologisk citron, 250 gr. Champignoner, ca. 1/2 lille spidskålshoved, 200 gr. umamibønner(uden skal), fedtstof til stegning, 200 gram risnudler, chili efter smag, 3-4 spsk. Østerssovs og evt. soja afhængig af hvor salt østerssovsen er.
Tænd ovnen p 175 grader, skær citronen i tynde skiver, læg laksen i et ovnfastfad og placer citronskiverne ovenpå laksen. Laksen skal være dækket eller det der ligner. Ind i ovnen med laksen, det skal have ca. 20 minutter. Imens tilberedes resten a ingredienserne.

Sæt vand til at koge til nudlerne. Vask og skær svampene ud i skiver. De skal op i en stor gryde eller pande med fedtstof og høj varme. Der skal de svitses. Imens vaskes kålen og skæres i skiver og chili hakkes ligeledes. Nu kommes det op til svampene. Når kålen er faldet sammen tilføjes østerssovsen. Der skrues ned til jævn varme. Når nudlerne er kogt lidt efter tilføjes de sammen med umamibønnerne ca. 3 minutter før servering. Hvis østerssovsen er kogt helt ind, er det en god ide at tilføje lidt af koge vandet fra nudlerne.Nu skulle det hele være klar til servering. Det er en fabelagtig hverdagsret, let at lave og velsmagende. Man kan evt. presse nogle af citronskriverne over laksen før servering.God fornøjelse med laksen og nudel-retten.Eva-Andrea
Ingen kommentarer:

Send en kommentar