søndag den 17. marts 2013

Tomatbrød


-gør frokosten lidt bedre

Jeg var på indkøb i dag og købte noget dejligt økologisk fuldkornsmel. Posen gik desværre i stykker, så jeg brugte melet med det samme, i stedet for at begynde at pakke det ind i en ny pose. Melet endte sine dage som et dejligt madbrød med tomat. Det er intens i smagen og meget anvendeligt til en god hverdagsfrokost. Så bag det i dag og vær klar til ugens frokoster. Dejen skal kun hæve 20 minutter på køkkenbordet.
 
Opskrift på tomatbrød
 
1 dåse flådede tomater, 25 gram gær, 1 kilo fuldkornsmel(det kunne være Gram slot mel, som kan købes i Rema), 1 spsk. Salt, 1 stor spsk. oregano, vand(så man får en god dej konsistens, så dejen kan formes til boller), 1 stor spsk. tomatpesto og eventuelt chili eller frisk rosmarin.

Hak tomaterne i mindre stykker. Bland tomatjuicen med gær, salt, oregano, de hakkede tomater og tilføj en tomatdåse med vand. Rør det rundt og tilføj tomatpestoen. Når det hele er opløst. Tilføj melet og ælt det godt sammen. Om nødvendigt tilføjes lidt ekstra vand. Lad det hæve på et bord et lunt sted 20-30 minutter.


Nu skal det dejen formes til boller. Inden i hver bolle ligges lidt frisk rosmarin eller et stykke chili. Form bollen rundt om dette. Læg bollerne på bagepapir på en bageplade. Put bollerne ind i ovnen ved 200 grader. De skal have omkring 20 minutter.


Når bollerne er kølet ned, skal de pakkes ind og puttes i køleskabet, der holder de sig bedst.


God fornøjelse med bollerne.
Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar