lørdag den 16. marts 2013

Hvidløgskylling og hvidløgsomelet


en forårsbebyder

I mit drivhus står der grønne hvidløgstoppe. De er noget af det eneste som der er, at høste i øjeblikket og de smager mildt af hvidløg. Det giver håb om, at det nok skal blive forår. Jeg har hivet nogle af skudene op, de er kommet på en omelet og kogt sammen en økologisk kylling. Det gav en fantastisk dybte til kyllingesuppen og det kan give et grønt kraftig smagende drys til enhver æggeret.


Opskrift på hvidløgskyllingesuppe

2 hvidløgssuppe, 2 rødløg, 3 små løg, 1 kylling(helst økologisk, de har skøn smag og efterhånden fås de mange steder. De har dem fast i f.eks. vise Rema 1000 butikker.), salt, peber, fedtstof og vand.


Tag en stor gryde, put fedtstof i bunden, tilføj løgene (skåret over) og hvidløgenes toppe. Svits det og tilføj kyllingen efter et par minutter tilføjes vand(så vandet står 5 cm. Under kanten), salt og peber. Lad det nu simre ca. 2 timer. Det må gerne koge ind, det giver en utrolig intens smagende suppe. Kyllingen er god til ris. Risene kan koges i suppen. Det giver en fantastisk rispilaf. Drys gerne lidt frisk og hakket hvidløgstop over. Kyllingen er også god kold, den kunne puttes i en rissalat f.eks.


Opskrift på hvidløgsomelet


Fedtstof til stegning(om man foretrækker smør eller olie, må man jo selv bedømme), 2 æg, 2 spsk. vand, salt, peber og et hvidløg med grøn top.


Pisk æg og vand sammen i en skål. Hak hvidløget ganske småt, tænd op for en lille pande og put fedtstof på. Når panden er rygende varm er det på med æggemassen. Der stikkes hul på evt. bobler og der kan løftes op i kanterne helst med en træ spatel. Træredskaber er efter min mening bedst tl æggeretter. Efter ca. 45 sekunder er omeletten færdig. Server straks omeletten og drys med let hånd det friske hvidløgsskud.


God fornøjelse med hvidløgsskudene.


Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar