onsdag den 27. marts 2013

Laks i karry


- lidt andet end påskelammet

Jeg lavede laks en voldsomt smagende karry med masser af æblesmag. Æble og karry er fantastisk sammen.Det kan anbefales, specielt midt imellem påskebordene.

Opskrift på laks i karry

To portioner laks, tre gulerødder, 1/2 peberfrugt, 1/2 blomkål, to fed hvidløg, fedtstof til stegning, tre spsk. karry medium i styrke, 1/2 liter vand, 2 dl. æblemost, to-tre æblegele, maizena jævning, en boullion terning grønsagssmag, salt, peber og en citron.

Find en god stor gryde frem. Hak hvidløg og gulerødder. Svits det med karryen i noget fedtstof. Lad det svitse ved jævn varme, mens resten af grønsagerne hakkes. Hak blomkålen, peberfrugten og dernæst laksen.
Tilføj blomkål, peberfrugt, vand, æblegele, æblemost bouillon og jævningen. Når det er tyknet tilføjes laksen og den koger med ca. fem minutter.
Smag det til med salt og peber og eventuelt mere æblemost.
Det er ret der både går godt til brød og ris. Den er intens i smagen, stærk og sød på en gang.

God fornøjelse med laksen i karry.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar