søndag den 11. august 2013

Græsk middag og kylling-reportage fra Grækenland i køkkenet

Så er der nybagt brød
I går var jeg til en hyggelig middag hos min veninde Berit. Vi lavede græsk mad sammen, trods at det var overskyet og skybrud, smagte maden som var det lavet i gryden hos en græsk yaya(bedstemor). Berit havde slynget et brød sammen, en tzatziki og en tomatsalat med feta. Jeg kom over og indtog hendes køkken og tilberedte en græsk citronkylling med citronkartofler.


Til venstre er det fadet med den færdige citronkylling
Det er en skøn ret, for den er let lige at svinge sammen- kartofler, citroner, kylling, salt, olie og oregano(se under etiketten ”kylling” her på bloggen for den præcise opskrift på ”citronkylling”) derefter skal det vendes rundt i en bradepande og have et skud ind i ovnen på 180 grader. Mens det bager kan man hygge med lidt brød, tzatziki og måske et glas vin. Det er en ret, man kan spise året rundt afhængigt af hvad man servere til og den er let at lave til mange. Det er da en ret man kun kan holde af, selv min venindes datter spiste citronkartoflerne og det er lidt af et kvalitetsstempel, for hun spise ikke hvad som helst. Det eneste man skal passe på med, er de bagte citroner, dem skal man ikke spise. Citronerne skal bare give smag til retten. Hele middagen blev rundet af med kaffe, bitter chokolade og sprød vandmelon.

Hvis man skulle have fået lyst til at en sådan græsk middag, kan man lige nu få både kartofler og kylling på tilbud i Rema. Hvis man skal have salat og tzatziki til, kan man endda også få tomater og agurker på tilbud i Rema kommende uge. Endda har Rema altid en rigtig dejlig græsk feta og græsk
Jeg ser koncentreret ud, mad er en alvorlig sag
yoghurt. Jeg synes, at man klart kan smage forskel på en græsk og dansk feta og jeg foretrækker den græske. Men så er det bare at gå i krig med græske køkken. Der er utrolig mange gode og billige opskrifter at hente fra grækerne, der kan vi lære noget. Feta bages ligeledes ofte i filopakker eller sammen med f.eks. lammekød, det kan også anbefales. Fetaen skal bare altid være dækket af noget når den bages, for ellers tørre den ud og smager ubehageligt. Yoghurt anvendes ligeledes meget i de græske køkkener. Kød tilberedes eksempelvis ofte i en yoghurtsovs, her er det vigtigt at vælge en fedt yoghurt ellers skiller den pga. varmen.

God fornøjelse med de græske aftener.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar