lørdag den 24. august 2013

Hjemmelavet yoghurt

-det er ret let

Jeg er vild med yoghurt og spiser det et par liter om ugen. Det er alt fra frugtyoghurt, græsk yoghurt, til A38 og skyr. Nu er jeg så begyndt at lave det selv. Det smager som en luksus, men koster ikke ret meget tilberede selv hverken i penge eller tid. Det er heller ikke ret svært at tilberede.

Opskrift på hjemmelavet yoghurt 
En liter god letmælk(jo det kunne også være sødmælk), en dl. neutral yoghurt og en dl. skyr( eller to dl. Af en af delene).

Hæld mælken over i en gryde varm den op. Det skal lige blive 100 grader og derefter tages af varmen. Det må ikke stå at koge over længere tid, for så kommer mælken til at smage af kogt mælk som ved risengrød og det skal mælken ikke i yoghurt. 

Hæld nu mælken over i en passende skål eller kande. Når mælken er 25 grader og tilføjes skyr og yoghurt. Mælken må ikke være varmere for så dør mælkesyrebakterierne.
Det skal blandes i mælken med en ske. Men rør ikke yderligere i mælk nu skal blandingen have lov at stå i ro natten over. Men man kan allerede se forandringer efter omkring 10 minutter. 
Læg gerne et rent viskestykke over. Viskestykker kan let varmes i ovnen. 

Næste morgen skulle det gerne være en fast yoghurt. Det kan hænges i et klæde eller i kaffefiltre så valden løber yderliger fra. På den måde tykner yoghurten endnu mere.  Den skal selvfølgelig opbevares i køleskabet. Nu flere dage den står, nu mere syrner den. Men den kan også spises med det samme. 

Yoghurten kan toppes som enhver anden yoghurt. Det kan være med frugt(mango og ananas er ret skønt og fås på tilbud i rema i næste uge), musli(som de har på tilbud i rema i kommende uge) corn flakes, ymerdrys eller hvad man nu har lyst til. Lige nu ville det være godt med bær, for der er mange bær i haven. 

God fornøjelse med den hjemmelavede yoghurten.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar