torsdag den 1. august 2013

kirsebærplukning og kirsebærgrød-Det er fra have til mave

Lige nu er mit kirsebærtræ fyldt med massevis af sure kirsebær. Det er utrolig smukt og sure kirsebær er skønne i marmelader, grød, saft, i rom og i sirup. Kort sagt skal sure kirsebær varmes op og anvendes i noget, for rå er de så sure og ubehagelige at det føles som tortur at spise dem. Der er nogle steder i landet masser af vilde kirsebær, pluk dem og spis dig skæv i hovedet i kirsebær. Det er altså kvalitetstid.

Opskrift på Kirsebærgrød

Kirsebær, sukker, sødemiddel, cognac(ja det kan udelades, men helt ærligt så giver sprut bare noget ekstra til frugt, specielt til kirsebær, bare spørg franskmændene), revet tonga bønne(dette er en lille skøn sort tørret bønne, som dufter af mandler, marcipan, vanilje og lidt parfume. Den er helt speciel og fås næsten ikke i Danmark, men den kan fås hos special købmanden på Frederiksberg, som har en hjemmeside. Desuden passer den nærmest perfekt til kirsebær og andet frugt og man bruger ikke ret meget ad gangen, som ved muskatnød) eller vanilje.

Vask kirsebærrene og udsten dem, her skal man anvende en udstener, elles tager det et ondt år.
Vej kirsebærrene og bland dem med 1/4 del af kirsebærrenes vægt i sukker. Lad det trække 1/2 time(kunne også være natten over, hvis man foretrækker det) så der kommer saft ud, man kan koge dem i. Op i gryden med kirsebærsukkerblanding, tilføj sødemiddel som skal svare i sødme(se på sødemidlet hvor meget det er, for det kan variere fra sødemiddel til sødemiddel) til resten af kirsebærrenes vægt, for. Sure kirsebær er virkelig sure. Riv derefter tongabønnen ned i, lidt ad gangen for den smager meget kraftigt og tilføj cognacen.
Lad det nu komme til et koge punkt,  frugten skal blive helt blød og så er grøden klar. Ja man kan tykne, men jeg synes det er så smukt når grøden kan løbe ned over men græske yoghurt. Det kunne også være nogle kugler is, hvis det er til en dessert.

God fornøjelse med boblerne.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar