tirsdag den 27. august 2013

Tomater, tomater og flere tomater


-så stor mangfoldighed blandt tomaterne

En håndfuld blandet tomater og en rød chili
Tomaterne er så vilde i øjeblikket og man kan høste hver dag. De hjemmedyrkede tomater har nogle helt andre smagsnuancer, end de fleste tomater man kan købe.
Jeg har en orange cherry sort i år og den smager så sødt som ketchup. Så den kan man lave ketchup uden at tilføje sukker. Det er da skønt.

En stor skål plukket i weekenden.
Derudover står der nogle gule kirsebærtomater, som jeg har købt på et plante-bytte-marked. Det er en skøn tomatplante som er blevet kæmpe stor, der er på vej ud af vinduet af drivhuset. Der er massevis af klaser med bitte små tomater som er lidt  mindre end stikkelsbær, men større end solbær. De er så gode og lige til at putte i skrutten. 

Jeg har også en meget smuk tomat ved navn gul mini pære. Det er en cherry sort som er gul og formet som pærer. Den smager lidt citrusagtig og den vil jeg helt sikkert også have næste år, for så kønne tomater, skal man lede længe efter. 

Tomater kan anvendes til alverdens retter
Tomater kan anvendes på mange måder, de kan syltes grønne, ovn tørres og puttes i olie, blive til chutneyer, tomatmarmelade, kommes i ketchuper, varme eller kolde salsaer, blandes tomatsovser eller supper, trykkes ned i et madbrød, puttes i en tomatsalat eller fryses så man kan glæde sig over dem til vinter. 

God fornøjelse med tomaterne og deres mangfoldighed.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar