tirsdag den 27. januar 2015

Chilier vokser og dør

-to har sat blade og en er spiret
Det kan være svært at se, men der er en chilispire.
Der sker en masse i vinduekarmen i øjeblikket i hvert fald på chilifronten.
Blandt de overvintrende chilier er der to som er begyndt, at sætte blade og har en flot bladgrøn farve. Men de tre andre er helt tørre og døde. Så dem har jeg sagt farvel til. 
Derudover såede jeg to forskellige chilier den 26. december. Blandt dem er der et frø som spiret. Så nu er årets chiliplanter i gang og det er dejligt. En af chiliplanterne skal ud på altanen og være en del af altanprojektet, resten skal i drivhuset.
Så mens det er koldt udenfor, er der fuld gang i haveprojekterne indendørs.

God fornøjelse med chiliplanterneEva-Andrea

3 kommentarer:

 1. Hej Eva-Andrea, spændende projekt du har gang i! Hvor længe var din chili om at spire? Mine tager en krig, og jeg har ikke de store erfaringer ...

  SvarSlet
 2. Hej Kirstine
  Jeg har nu dyrket chilier fra frø i 6 år og det variere meget hvor hurtigt, at chilierne spirer. Hvis man er heldig så 5 dage og uheldig lidt over en måned. Det afhænger af sorten, jord og så er det vigtigt, at chilifrøene ikke tørster. Den hurtigste spirerne chili jeg har dyrket, er sorten accent, som jeg dyrker i år. Hvis du køber frø på nettet, skal du gå efter de sorter, som hurtigst giver frugter, for de spirer også oftest hurtigst.

  Jeg håber, at det er svar nok.

  Eva-Andrea :)

  SvarSlet
 3. Tak! Fire fine spirer dagen efter jeg skrev her - hvorefter de to straks visnede. Det er en vanskelig kunst det her! :-)

  SvarSlet