mandag den 25. februar 2013

Kogt kylling med citron og hvidløg-kyllingesuppe med variation

Jeg har kogt meget kyllingesuppe denne vinter. På et tidspunkt får man lyst til at variere smagen. For selvom at kyllingesuppe er noget af det allerbedste en kold og mørk aften, så skal der noget variation til efter en helt vinters kyllingesupper. Nu er det forår om lidt og så skal der noget nyt til. Denne her kylling blev kogt med en økologisk citron og 5 fed hvidløg. Det giver en frisk kyllingesuppe med dybte, en absolut skøn suppe.


Opskrift på kogt kylling
1 kylling gerne økologisk for de har det bedst og smager bedst, 1 økologisk citron(der findes altid gode økologiske citroner i Rema), 5 fed hvidløg, 2 løg, 1 spsk. salt, 1 spsk. Peberkorn, 1 stor spsk. Sukker og vand så det står op til 5 cm. Under kanten.


Læg det hele op i gryden. Tænd og lad det simre de næste to timer. Tilføj gerne vand undervejs, så der er en stor mængde suppe til måltidet, hvis man skal have suppe til mange. Ellers lader man det bare koge ind, så man har en mere koncentreret suppe.


Kyllingen skal være helt mør, når den er klar. Den flader fra hinanden og er let at pille. Noget af kyllingen kan kommes tilbage i suppen og så kan den nydes. Resten af kyllingen kan nydes dagen efter i en kyllingesalat eller i en kyllingesandwich. Brødet skal være blødt indvendingt og sprødt udvendigt, skal en god ”smørelse” i som kunne være en grønsagspure af en slags, frisk sprødt salat og den kolde kylling. Så har man verdens bedste sandwich.


God fornøjelse
Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar