onsdag den 13. februar 2013

Gratineret kartoffelmos


- en af de bedste reste-retter

En vinter klassiker er kartoffelmos og det kan også være ret vidunderligt dagen efter. Det skal bare gratineres. Det kan gøres på mange måder. Man kan bruge revet gruyere, revet mozeralla, revet parmasan eller ligefrem en tør revet gedeost. Nogle bruger små klumper af smør og rasp. Det er en helt videnskab.

Min opskrift på gratineret kartoffelmos

(brug et stort fad, så der er så meget overflade som muligt.)

En rest kartoffelmos, en hård gedeost, parmasan og mælk.

Spred mosen ud på et ildfast fad. Riv mosen med en gaffel, så det skaber en større overflade. Riv ost ud over, hæld lidt mælk udover, så mosen ikke bliver for tør i ovnen. Sæt den i ovnen ved 175 grader omkring 20 minutter. Den skal ende med at være sprød, brun og boblende i kanten.

En gang gratineret mos er bare skønt. Så er reste-mad bedre end første dagsmaden.

God fornøjelse med mosen.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar