lørdag den 2. februar 2013

Jordskokke & persillerodspure


- en af vinterens godter

Jeg har nogle gang svært ved at elske den danske vinter. Men når der så dukker en god vinterret op, holder jeg af vinteren igen. Dette er en af disse retter. 

Opskrift på pure

500 gram jordskokker, 500 gram persillerødder, salt, peber, 2fed hvidløg, olivenolie, muskatnød, citronskal og eventuelt mælk.

Rødderne skrubbes og vaskes. Skær væk hvis der er dele som er grimme med lad ellers skralden sidde på. Skær store rødder i mindre stykker, så alle rødder er omtrændt lige store. Bag dem enten i ovnen i sølvpapir ved 200 grader 45 minutter eller kog dem 20 minutter i vand. Ligegyldigt om den ene eller anden metode vælges, lægges hvidløgsfeddene ved med skal.
Efter varmningen skal rødderne blendes med en stavblender. Hæld vandet fra gryden og begynd blendningen kun med en smule af vandet. Hvidløgene er selvfølgelig blevet presset ud af skalen inden da. Når de er blendedet, tilføjes mere væske i form af kogevand eller mælk til man har en konsistens man holder af. Smag til med olie og de resterende krydderier.

Det er en enkel, men super lækker ret. Dagen efter kan pureen smøres i en sandwich eller gratineret i ovnen.

Jordskokker og persillerødder smager af mest, når de er økologiske. Det kan man desværre ikke fås alle steder. I Rema kan man dog altid få dem økologiske i løssalg, så man kan få det man skal bruge.

God fornøjelse med pureen.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar