onsdag den 2. april 2014

Udplantning af squash, de første koriander, omplantning af tomater og chilier

-Plantebørnehave i drivhuset
Freud er også i drivhuset.
Disse dage sker der en omplantning af flere af mine planter. Der er nogle squashplanter, som er kommet i plantebørnehave i drivhuset. De var begyndt, at overtage hele min vindueskarm og det kunne vi ikke have, for der skulle også være plads til de andre plantespirer tomat- og chiliplanter. Nu er der nok en havekyndig-vejrobserverende læser, som vil sige, at der stadig kan forekomme nattefrost, det er skam også sandheden. Men heldigvis for mine små planter, er drivhuset med fundament og plastikvægge. Begge dele holder virkelig godt på varmen, så et par minusgrader kan ikke trænge ind. Så det burde gå, vedmindre vi pludselig får en snestorm.

Koriander i drivhuset
Små bitte koriander i drivhuset
Jeg har været så optimistisk, at jeg i begyndelsen af marts plantede korianderfrø i drivhuset. Det var en optimistisk plan, men det lykkes faktisk. Der er nu flere af frøene, som er begyndt at spire med de første små blade. Det er næsten et lille mirakel i drivhuset.

Krydderurtebedet i drivhuset
Krydderurterne i drivhuset springer op af jorden, så det er en hel lyst. Et lille krydderurtebed i drivhuset, kan kun anbefales, for pludselig kan man plukke friske urter omkring 9 ud af 12 måneder om året. Det er en luksus, som de fleste have- og madglade mennesker kan forstå.

Omplantning af tomat- og chiliplanter
Purløg, hvidløg, timian, rosmarin og lidt til
I min vindueskarm er der to forskellige tomatplanter og tre forskellige slags chilier. Det er ikke det store udvalg, men der skal nok komme flere sorter til, når vi kommer tættere på sommeren. På en eller anden måde kommer de altid til. Som havemenneske kender man altid lige en ven, familiemedlem eller bekendt, som
gerne vil af med en plante eller to. Pludselig har man en samling, så man nærmest kunne åbne en mindre tomat-chili-botanisk have.
I går blev de store tomat- og chiliplanterne omplantet fra små potter til mælkekartoner. Bogstavelig talt mælkekartoner, det er en god størrelse til både tomater og chilier. Hvis tomaterne ikke skal dele pladsen med nogen, så kan de blive store og kraftige i mælkekartonen. De kan gå fra den, til jorden i drivhuset i maj. Det er også en billig midlertidig potte. Man kan også anvende juicekartoner, dåser fra tomater eller kokosmælk eller hvad man nu lige skulle have til overs.
Når man lige har omplantet er det selvfølgelig vigtigt, at vande rigeligt, planternes rødder kan tage skade af omflytningen.

God fornøjelse med omplantningerne, det er lige nu at det er tid til den slags.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar