mandag den 12. september 2011

Aubergine"tærte"

-skøn lækkerbisken

Dette er en skøn måde at nyde auberginer på. De bliver bagt i ovnen i fad med tomatsovs, krydderurter og mozeralla. Man får et skønt resultat og det er let at lave mad til mange dage eller til mange mennesker.

Under de kaotiske forberedelser :)
Opskrift
Denne opskrift er til 4 personer.

2 mozerallaer, 2 auberginer, 2 dåser flådede og hakkede tomater, 1 tsk. salt, 1 spsk. sukker, peber, rosmarin(friskt eller tørret), chili efter smag, oregano(friskt eller tørret) basilikum, 2 fed hvidløg, 2 løg.

Det færdige resultat
Denne opskrift kan laves på forskellige måder, man kan lave sin egen hurtige tomatsovs eller man kan købe en tomatsovs, som er færdiglavet med krydderurter og det hele. Det kan man selv bestemme. Lige gyldig hvad skal man starte med at skære auberginerne i skiver, placere dem på en bageplade ved 175 grader i ovnen. De skal have ca. 20 minutter. Auberginen skal nemlig have en omgang varme, før de skal i tærten, ellers bliver de ikke møre. Mens de varmes skal man blande sin tomatsovs. Dertil skal der hakkes løg og hvidløg ganske fint. Derefter skal der også hakkes chili, rosmarin og oregano hvis det er friskt(man kan også bruge tørret). Bland nu tomaterne fra dåserne med løg, hvidløg, krydderurter, salt, sukker, peber og chili i en skål. Hæld vandet fra mozerallerne og riv dem i mindre stykker. Når auberginerne er færdige lægges de i et fad, hvor der er lidt af tomatsovsen i bunden. Resten af tomatsovsen hældes over så de kære aubergineskiver er ca. dækket. Læg øverst mozerallerne(som er revet i mindre stykker). Nu skal ”tærten” have ca. 30 minutter og så står man med en dampende varm lækkerbisken. Man kan nu fordele basilikummen hen over faddet.

Man kan servere madbrød til eller måske en gang salat. Ligegyldig hvad man servere til er dette en skøn måde at nyde auberginer på. Det er ret billigt og man kan rimelig let(specielt hvis man køber en færdiglavet tomatsovs) lave mad til mange.

Held og lykke med aubergine”tærten”.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar