søndag den 11. september 2011

Vin og pasta

-Pastasovs med auberginer og tomatsovs, men uden gryde.

I går aftes havde jeg og min kæreste en veninde og hendes kæreste på besøg til vin og det endte også med middag. Så fordi pasta jo er så let at lave til mange, blev det en omgang pasta. De så ud til at nyde det.

Det blev en vildt hyggelig middag med pasta, masser af snak og vin. Denne pastasovs er ret let at og ret billig at lave. Man skal ikke engang bruge en gryde til at koge ingredienserne i.                 

Opskrift

Denne opskrift er til fire personer.

150 gr. tomater, 3 auberginer, 3 løg, 3 fed hvidløg, frisk rosmarin eller basilikum, 2 spsk. mild røget paprika, 1 tsk. salt, 1 spsk. oliven olie, 400 gr. pasta, evt. oliven, frisk chili og parmesanost til.

Sæt auberginer, løg og hvidløg i ovnen(løg og auberginer skæret i kvarte og hvidløgene i skal). De skal have ca. 35 minutter ved 175 grader varmluftsovn. Imens kan du vaske og skære tomaterne i kvarte, hakke krydderurterne, evt. chilien og dække bord(hvis man er hurtig når man også lige i bad og skifte tøj). Du skal også sætte pastavandet til at koge. Når auberginer, løg og løg er færdige skal de blendes med de friske krydderurter, røget paprika, olien og saltet. Nu har du en perfekt og velduftende pastasovs. Hæld den over pastaen, som forhåbentligt er færdigkogte nu og nyd retten eventuelt med chili, oliven og parmesanost på toppen.

Selvom du har gæster på besøg, som ikke er vilde med aubergine, kan de højst sandsynlig godt lide denne pastasovs, for den er mild og krydret i smagen. Sovsen giver en helt ny oplevelse af auberginer. Man kan vælge at servere kød til retten, men det er ikke nødvendigt. Hvis man vælger at servere kød til, kan man stege nogle svinesnitsler, som er skåret/klippet i små hapser og stegt i smør.  

Bed dine venner og veninder om at tage vin eller en lille pastaværtindegave med og så kan du på dagen få købt de få ingredienser ind og være klar med en skøn og let middag på rekordtid.

God fornøjelse med en vin og pastamiddag.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar