torsdag den 29. september 2011

Hokaido "chips"

Hokaidosæsonen er jo lige begyndt, så her er endnu en lille opskrift på hokaido. Denne opskrift er dødlet at lave, hvis man allerede har en ovn tændt. Men nu også ret let, hvis man ikke har en tændt ovn. Hvis man har lavet for mange ”chips” til overs, er de også gode at varme dagen efter.

Opskrift

Denne opskrift er til ca. 4 personer.

½ Hokaido, sojasovs, mirin, chili, rosmarin og oliven olie.

Hak chilien fint(og chilien må gerne være ret stærk, for at opveje det søde hokaido). Bland sojasovsen med mirinen, chilien, olien og rosmarinen i et passende ildfast fad. Hak hokaidoen, tag kernerne ud og hak det ud i mundrette stykker. Læg derefter hokaido stykkerne i og vend dem godt rundt i marinaden. Put hokaido stykkerne i ovnen ved 150 grader varmluftsovn ca. 45 minutter. Nu står du med nogle dejlige orange lækkerbiskner.

Disse ”chips” er ikke sprøde. De er bløde, salte, søde og stærke. De er gode både til ris, kartofler eller nudler. Der er mange muligheder. Man kan også lave dem ovnen ved siden af kartofler, rodfrugter og måske en kylling eller et kalkunbryst. Så har man en rigtig dejlig sensommer/efterårs middag.

God fornøjelse med den orange skønhed.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar