mandag den 19. september 2011

Hokaidosuppe

-en sjæle varmer

Dette er en skøn efterårssuppe. Den er smuk, krydret og giver varme i kroppen, når vinden har taget fat. Og det er lige hvad vinden har gjort de sidste par dage . Forleden dag da jeg kom ind til byen, føltes pludselig som om vejret havde slået om til eftersvejr. Så jeg fik straks lyst til en varm suppe. Man kan servere denne suppe med meget forskelligt tilbehør. Det kunne for eksempel være med en bøf, en bolle, ristet brød, ristede mandler, hakket chili eller nudler. Der er mange muligheder.

Opskrift

Denne opskrift er til 4-5 personer afhængig af tilbehøret.

½ hokaido squash, 1 kartoffel, 2 store løg, 1 gulerod eller selleri eller pastinak, 3 fed hvidløg, 2 bouillonterninger, 2 spsk. oliven olie, 3 spsk. mild madras karry(eller andet karry man kan lide), 0.75 liter vand, 4 dl. mælk, salt efter smag og evt. chili.

Vask og hak det halve hokaido. Det kan være ret svært at skære i hokaido, men brug den skarpeste kniv du kan finde. Skallen skal ikke af først, for skallen kan også spises og giver en flot farve til suppen. Hak også løg, kartoffelen og roden. Put oliven olien i bunden af en stor gryde og steg de hakkede grønsager(ved fuld varme). Imens hakker du hvidløget og putter det op i gryden til alt det andet. Tilføj også karryen og saltet. Efter ca. 10 minutter ved fuld varme skal vandet og bouillonterningerne tilføjes. Lad det nu koge ca. 15 minutter ved middelvarme. Nu slukkes varmen og suppen blendes med en stavblender eller almindelig blender. Når suppen er blendet igennem, tilføjes mælken og suppen får en mere flydende konsistens.

Server suppen dampende varm enten til forret eller hovedret.

God fornøjelse med den dejlige efterårssuppe.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar