tirsdag den 20. september 2011

Grapefrugtmynte mange muligheder

Grapefrugtmynten i egen person.
-i drinks, te og i pølsehorn.

Jeg købte for nylig i torvehallerne i København en grapefrugtmynte. Jeg er vild med den, den smager ikke af mynte, men skønt af grapefrugt. Jeg har fundet ud af at den er god i utrolig mange forskellige sammenhænge. Man kan både bruge den i en drink med solbærlikør, mousserende vin eller i te eller i pølsehorn for at skabe lidt modspil.

Opskrift på drinks med grapefrugtmynten

Drinken er meget enkel at lave og kan bruges som en velkomstdrink eller som en lille dessertdrink. I bunden af et glas hældes solbærlikøren. Det skal bare være en lille bundskrapper. Ovenpå hældes mousserende vin og på toppen lægges to blade fra grapemynten. Nu har man en skøn lille drink, som nærmest er vanedannende. Man får duften fra bladene, når man drikker og det giver lige det ekstra.
Stevia og andet godt.

Opskrift på te med grapefrugtmynte

Denne te er ganske enkel at lave. Man tager earl gray te(1 spsk.) putter det i et tefilter med fire blade fra grapemynten og evetntuelt 4 blade stevia(en meget sød urt man kan bruges i stedet for sukker).  Hæld kogende vand over. Lad teen trække ca. 5 minutter. Nu har man en dejlig kop te, jeg kun kan anbefale. Man kan tilføje mælk. 

Opskrift på pølsehorn med gragefrugtmynte

Dette er en lille godbid, hvor man kombinere det robuste pølsehornet med den friske grapefrugtmynte.

1 kvart pølse pr. pølsehorn gerne af god kvalitet og to blade grapefrugtmynte pr. horn. Dejen er ret let at lave. Dej: 5 dl. hvedemel, 1tsk. salt, 1 spsk. sukker, 3 dl. vand og 25 gr. gær. Opløs gær, sukker og salt i vandet. Derefter blandes melet i. Dejen skal ikke være alt for fast, for en lidt blød dej, gør det hele nemmere, når de små lækkerbiskner skal formes. Lad dejen hæve ca. 1-2 timer. Tag lidt af dejen(ca. en fjerde del af dejen) ad gangen og mas dejen ud på et bord med hånden(et bord med mel). Sådan en lille portion dej skulle give ca. 4 små horn. I alt vil der ca. blive 16 styk. Alt efter hvor store man laver dem. Når dejen er rullet ud og skåret i firkanter, tilføjes fyldet.

Når de små basser er formet skal de i en varm ovn ved 175 grader ca. 15 minutter. De er gode varme og kolde.

God fornøjelse med grapefrugtmynten.

Eva-Andrea
Ingen kommentarer:

Send en kommentar