torsdag den 8. december 2011

Karry-fiskesuppe

Med kokosmælk og varme

Her i den kolde tid er det dejligt med en sjælevarmer af en suppe. Denne suppe kan give varme helt ind til knoglerne med dens chili og karry. Jeg fik idéen til lave fiskesuppe, da jeg forleden så et godt tilbud på fisk i Rema. Jeg slår ofte til, hvis jeg falder over et godt tilbud på fisk. Fisk er nemlig noget af det sundeste og man kan bruge det i alle mulige dejlige retter. Man kan dog undre sig over, hvorfor fisk ofte er så dyrt i Danmark, trods Danmark er omgivet af vand.

Opskrift

Denne opskrift er til ca. 2 personer.

Ca. 250 gr. fisk(det kan være de fleste slags fisk, både fed og mager, bare de er renset for ben og skind), 3 spsk. mild karry, 1 dåse lille kokosmælk, 1 mild chili, 1 fed hvidløg, 2 løg, ca. 100 gr. hvidkål(det kunne også være andre grønsager, men det, var det jeg lige havde), 2 store kartofler, ¼ fennikel, 2 grønsags eller fiskebouillonterning, ½ liter vand, ½ skummetmælk og eventuelt salt.

Vask og skrub kartoflerne og hak dem i små stykker. Pil løgene og hvidløget og hak hvidløget fint og løgene lidt mindre fint. Chilien vaskes og hakkes ligeledes fint. Nu puttes olien i en stor gryde og kartoflerne, løg, hvidløg, chili og karry puttes oveni. Tænd nu op for fuld varme og rør lidt rundt i det. Nu hakkes kålen og fennikelen, det puttes så også i gryden.

Efter det har stegt i gryden ca. 7-10 minutter tilføjes vandet, mælken og kokosmælken. Når væsken koger, hakkes fisken i mundrette stykker og fiske stykkerne puttes ned i gryden. Fisken skal kunne have ganske kort, det vil sige ca. 5 minutter i den kogende væske.

Nu står man med en dejlig varmende fiskesuppe. Jeg kan anbefale en god bolle til eventuelt en rødbedebolle.(se opskrift her på bloggen).

Til denne suppe kan man også putte rejer eller lignede i. Derudover kan man bruge de fleste grønsager, som man lige skulle have i grønsagsskuffen. Så der er ingen undskyldning for at smide for gamle grønsager ud.

God fornøjelse med sjælevarmersuppen.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar