lørdag den 22. december 2012

Citrusmarmelade-hjemmelavet gaver


nu skal de sidste gaver på plads. Gaderne er absolut fyldt med mennesker med panik i øjnene og abstinent rystende hænder efter at få deres gaver. Når man har været ude i det mylder, så kan man godt blive lidt lang i ansigtet og have behov for at blive kørt på alderdomshjem. Derfor kan man i stedet selv lave de sidste gaver. Det kunne være et glas marmelade. I øjeblikket er citrusfrugterne vidunderlige. Det er en af goderne ved denne årstid. Derfor kan man jo lige så godt udnytte det og bruge dem i massevis.
 
Opskrift på citrusmarmelade

2 kilo økologisk appelsiner, 1 kilo klementiner(behøves ikke være økologisk for der rigeligt citrusskal i appelsinerne og citronerne. Det kan også være lidt svært at få økologiske klementiner, konventionelle klementiner er på tilbud i Rema i denne uge), 4 økologiske citroner og ca. 1 gr. Sukker.


Det skal være økologisk for så kan skralden spises og citrusmarmelade skal helst være med skal, for det giver den rette smag.

Skær appelsiner og citroner ud med skal. Læg dem op i en gryde med sukker. Hvis du har tid så lad det stå natten over. Sukkeret trækker vandet ud af citrusfrugterne. Men man kan også lad det koge med det samme med en dl. vand.

Lad det koge en times tid ved jævn varme. Dette gøres for at tykne marmeladen. Så behøves man ikke tilføje pektin.

Når marmeladen er kogt ind, smager man marmeladen til med sukke og så hældes den på skoldet glas. Der kan de godt holde sig i en månedstid uden man har tilsat atamon. Hvis man sætter det i køleskab kan marmeladen holde sig omkring et halvt år. Så det er en gave som kan holde, hvis den ikke bliver spist.


Et glas hjemmelavet marmelade smager helt anderledes kraftigt end købe-marmelade. Så hvis man kender nogle som sætter pris på god smag, kan man være sikker på, at de bliver glad for denne gave. Måske vil de endda have endnu en næste år. Pynt eventult glasset med bånd og skilt.


God fornøjelse med citrusmarmeladen.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar