lørdag den 29. december 2012

Nytårsforret


- kammuslingssymfoni

Denne ret med kammuslinger er en kombination af forskellige opskrifter. Jeg har prøvet at kombinere de ingredienser, som jeg synes er bedst for kammuslingerne. Ingefær,citron og hvidløg er gode krydderier for kammuslinger derfor er dette i. Noget blødt, lidt fedt og noget sprødt er altid skønt til de søde muslinger. Derfor er der også frisk agurk og en enkel avocadodip i opskriften.

Opskrift på nytårskammuslinger

Dette er til to personer, men kan selvfølgelig let dobbles op.

Omkring 1/4 stykke øko agurk(øko for det er de eneste agurker som smager af noget i øjeblikket), 1/2 citron, 1 spsk. Smør, 1 avocado(meget moden), 1 løg, 1 hvidløg, et stykke ingefær på størrelse med hovedet på en teske, salt og peber efter smag.

Hak løg, ingefær og hvidløg hakkes fint. Steg det i smør ved jævn varme.
Tag avocadoen ud af skalen og mos den. Tilføj salt, peber, citronsaft og bland det godt sammen. Smag nu til. Snit agurken i tynde skiver.
Steg nu kammuslingerne ved de forstegte løg, hvidløg og ingefær ved høj varme et til to minutter.
Saml nu retten til serveringen.

Vi synes, at det var en absolut skøn og velsmagende nytårsforret. Den kræver en del kammuslinger. Men lige nu fås de på tilbud på frost i rema. En enkelt pakke til 25 kroner, burde være rigeligt til 4 personer. Så er det jo en overkommelig pris.

God fornøjelse med nytårsmuslingerne.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar