mandag den 31. december 2012

Nytårssalat


- rosenkål, syrlige æbler og ristede nødder

Årstiden er kold og klam, der ikke meget som kan plukkes nu i haven. Men rosenkålen er trofast og stålfast. Den kan stadig plukkes og nydes frisk. Derfor synes jeg, at man skal bruge den nytårsaften. At nyde rosenkål rå er klart at foretrække efter min mening. Dette lille kål er god sammen med noget syrligt, sprødt, knasende og en fed dressing derfor denne salat.

Opskrift på nytårs rosenkålssalat

Den portion er til 2 personer.

100 gr. Rosenkål, 3/4 syrligt æble, 1/2 løg, 3-4 spsk. Granatæblekerner, valnødder(husk nu at riste dem, de er langt bedst, når de har været en tur i ovnen), olivenolie, citronsaft fra en halv citron, salt, sort peber og evt. Sennep(hvis man ønsker en sennepsdressing).

Smid valnødderne ind i en 150 grader varm ovn, lad dem riste de næste 10 monutter. Vask kålen og snit den fint med en skarp kniv. Snit æblet i små tern og smid begge dele over i en stor skål. Snit løget meget fint, bland løget med olivenolie, citronsaft, salt og peber.(her er det en mulighed at tilsætte sennep eller lidt sødme hvis man foretrækker dette).
Nu skal man have nogle kerner ud af granatæblet, skær det op og pil kernerne ud.(helst ikke på løg skærebrættet). Lige før servering hældes dressingen over, nødder og granatæblekernerne.

Det er en frisk og sprød salat. Den fungere både til fisk og kød. I aften skal jeg servere den til lam.

God fornøjelse med nytårssalaten.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar