lørdag den 15. december 2012

Risotto og rejer

Sådan så det ud, der kom også lige nogle sm æg på.
Fredagsmiddage er efterhånden blevet en fast tradition. En god veninde, jeg og nogle gode madvarer er ingredienserne til en god fredagsmiddag. I går havde min veninde fået fat i nogle jomfruhummerhaler til en rimelig pris, dertil var der svamperisotto og en grønsalat. I stedet for jomfruhummerhaler kan man bruge nogle gode rejer. I kommende uge er der rejer i lager på tilbud i rema. De kan jo bruges til julefrokostbordet, men jeg ville nu foretrække en svamperisotto med rejer på toppen. Når man spiser risotto, er det skønt, at man kombinere den varme bløde risotto med en noget rådt og sprødt. Så får man både forskellige smage og mundfølelser. Derfor dryssede vi også nogle ristede smuttede mandler over risottoen. Mandler og ris er jo en velkendt kombination her i julen.

Opskrift på risotto

Denne portion er til 3 personer.


300 gram championer, 250 gram risottoris, 2 løg, 1 stort glas hvidvin, 1 håndfuld af tørrede svampe, 1/2 liter grønsagsboullion, sort stødt peber, smør og parmasanost efter smag, rejer og smuttede mandler til topping.


Skrald løg, vask championerne, skær svampe og og løg ud. Læg de tørre svampe i blød. Sæt en halv liter vand til at koge i en el-kedel, hvis ikke en grønsagsboullion haves. Løg og svampe svitses i noget smør ved høj varme, når løgene er blanke tilføjes ris og de røres ind i grønsagerne. Derefter tilføjes hvidvinen. Lad nu alkoholen fordampe over et par minutter. Derefter tilføjes den nykogte vand, en grønsagsboullionterning og de udblødte svampe(og vandet som svampene har ligget i, for det vand er fuldt af smag). Skru nu ned til lav varme. Nu skal risottoen simre, efter omkring 12 minutter, burde risottoen være klar. Smag den til med nykværnet sort peber og frisk revet parmasanost.


På hver portion tilføjes ristede mandler og rejer eller stegte jomfruhummerhaller. Dertil serveres eventuelt en grøn salat.


God fornøjelse med risottoen.


Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar