onsdag den 1. maj 2013

Fisk i rødkarry og løgkarse


-anvend forårsurterne!

Jeg er ret vild med karryretter i øjeblikket og samtidig er jeg ret vild med alle de urter, som kan plukkes nu. Så hvorfor ikke kombinere de to? Dette er gjort i denne ret. Specielt er jeg vild med den vilde urt løgkarse.

Opskrift på fisk i rød karry

Sådan ser løgkarsen ud, nu vil du nok se den alle steder.
Dette er en opskrift til 2 personer.

To laksebøffer(de er på tilbud rema til og med i dag), 1 dåse tomater, 1 dåse fyldt med vand, 2 spsk. rød karry pasta(det kan efterhånden fås i mange dagligvare butikker), 2 løg, to dl. grønne linser, 3 fed hvidløg, en peber frugt, fedtstof til stegning, 1 stor tsk. seven spices og urter man har ved hånden, det kunne være: purløg, sankt hans urt, brændnælder, skvalderkål, mynte, løgkarse, koriander m.m. Personligt er jeg ret vild med løgkarse for denne urt har en løg agtig duft og smag. Derudover er den kraftig i smagen og vokser allevegne.

Sådan ser det ud og iiiihh hvor det smager!
Skyld linserne og sæt de grønne linse til at koge med vand, salt, peber og hvidløgene. De skal koge omkring 20 minutter. Skræl løgene og skær dem i både. Vask peberfrugten og skær den ud i ringe. Put olie i en gryde sammen med den rødekarry, seven spices og peberfrugten og løgene. Efter et par minutter ved høj varm, skrues der ned for varmen, tomaterne og vandet tilføjes. Jeg plejer at bruge dåse tomater fra Rema 1000. De har vundet en pris for, at smage deres smag. Lad det hele simre 10 mnutter. Imens vaskes urterne grundigt og nippes af deres kviste. Derudover skæres laksen af sit skind med en god kød eller fiskekniv. Skær fisken i mundrette stykker. Tilføj nu linserne, de burde være færdige. Derefter tilføjes laks og urter. Det skal simre med de næste par minutter. Derefter tages det hele af varmen og serveres med en syrlig avokadodip og tortillias med smeltet ost og urterskåret i både
(Tortillias fås på tilbud i Rema 1000 fra imorgen og resten af ugen). Tilføj eventuelt lidt friske urter på toppen af retten.

God fornøjelse med den røde karry og forårsurterne.

Eva-Andrea


Ingen kommentarer:

Send en kommentar