onsdag den 8. maj 2013

Forårskyllingesuppe


-med årets første pak choi
Tidligere på ugen kogte jeg en kyllingesuppe(kylling, urter, salt, peber og vand, kogt i 1 1/2 timer). I går varmede jeg kyllingesuppen og tilføjede urter fra haven og nye kartofler. Det var en mægtig dejlig frokost. Urterne der kom i var løgkarse, purløg, sød skærm, koriander og pak choi. Sammen med den kogte kylling, de nye kartofler og toppet af med feta, var det skønt. Sådan en suppe er fantastisk til at nyde forårets urter og grønsager. I denne uge kan man endda få økologisk kylling på tilbud i Rema(på frost) og ligeledes er der feta på tilbud i Rema. Så det kan være en ganske billig erfare at tilberede.

Løgkarsen skal vaskes grundigt og hakkes, det samme gælder også for de andre urter. Hvis ikke man har have selv, kan man i stedet anvende f.eks. forårsløg, hvidløg og koriander fra supermarkedet. Det kan også give en god suppe. Men ellers kan man også finde sig en skov eller lignede, hvor der kan samles ukrudt, det meste kan anvendes til en sådan forårssuppe. Du skal naturligvis være sikker på, at det er spiselige planter du plukker.

Kartoflerne koges med til de er møre og urterne skal kun lige nå at falde sammen nede i suppen, derefter kan suppen serveres med smuldret feta over og brød til(man kan få nogle ganske lækre italienske brød på tilbud i Rema i denne uge, på frost forstås).
 
God fornøjelse med forårssuppen.
 
Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar