mandag den 27. maj 2013

Krydderurte-pestoer


-Brug alle dine krydderurter
Pestoer kan være noget af det skønneste. For det kan muntre en halv kedelig sandwich op eller blandes op i en dressing, så man ender med en kongelig salat. 
Nu gror krydderurterne i store mængder. Det kan man lige så godt udnytte og blende sig nogle skønne pestoer. I weekenden lavede jeg både en purløgspesto og oreganopesto. Det var to pestoer som kunne peppe en hver ret lidt op. Jeg serverede dem til langtidsstegt lam, men de ville også være gode til fisk, til nye kartofler, eller til knækbrød som en lille snack. I denne uge kan man få nogle skønne aflange helt tynde knækbrød på tilbud i rema 1000. De er vældig gode til snacks f.eks. sammen med pesto eller med hummus f.eks.

Opskrift på pestoer

Fyld en blender op med purløg eller oregano(eller en helt tredje urt), tilføj 50 gram ristede valnødder(kunne også være pinjekerner), en kniv spids salt, en spsk. flydende honning, 4 spsk. god frugtsmagende oliven olie, en knivspids kværnet peber og omkring 3 spsk. feta(det kunne også være parmasanost eller picorino) med top på.

Blend det hele sammen og lad vurder konsistens og smag. Mangler der lidt af det eller det andet? -Det tager lidt tid at justere sin pesto.
Pestoer kan tilberedes af alle mulige krydderurter. Så har du mængder af et eller andet krydderi i haven, er det bare om at plukke det, vaske dem og putte dem i en blender. Hvis man har en kørvel stående i sin have, kan den anvendes til en pesto, som kan kvikke en kyllingesuppe op. En dildpesto er god til skaldyr, gav gerne denne lidt citronsaft.

God fornøjelse med sommerens pestoerne.

Eva-Andrea 

3 kommentarer:

 1. Hold op, den tallerken ser lækker ud!

  - Anne

  SvarSlet
 2. ja det ser fantastisk ud hvorlang tid kan pesto holde sig på lukkede glas

  SvarSlet
 3. Hej har lige læst om din pesto med feta og har en. Ide om hvor længe det kan holde sig?

  SvarSlet