mandag den 22. juli 2013

Bøffer og pesto-potatoes-salat-sommerhus og grillmiddage


Grill og sommerhus er to ord som rimer her i Danmark og vejret har jo været absolut grill- og sommerhus-vejr her på det sidste. Middage i sommerhuset skal være enkle og gerne noget med grill. Sådan var vores middag også i lørdags. Vi spiste middag da vi følte for det og grillede store bøffer, jeg havde opgravede nye kartofler, der var nyplukket salat og lidt tilbehør i form af grillet brød, majs og syltede chilier. Vi tilberedte bøfferne på den måde, som min kæreste bedst kan lide det. Det vil sige, at han nærmest nægter at spise bøffer på andre måder. Dagen efter søndag var der grillmiddag igen, men der var vi hjemme igen fra sommerhus og i et noget større selskab. Jeg rystede min mors kartoffelsalat sammen. Det er bogstavelig talt en salat man kan ryste sammen og det er den letteste kartoffelsalat at tilberede.


Opskrift på Runes bøffer

Vælg de bedste bøffer du kan få, selv hvis du bare går i det lokale supermarkedet(i denne uge har de højrebs- og tykkamsbøffer på tilbud i Rema), salt, peber, olie og evt. hvidløg.


Bank først bøfferne gerne med hænderne- læg et stykke madpapir imellem hænder og kød. Bøfferne skal være omkring en- to cm. høje. Derefter gives bøfferne salt, peber, olie og evt. revet hvidløg. Nu skal de grilles, de skal have mørke kanter og gerne være lyserøde i midten.

Min kæreste insistere på, at bøffer skal bankes og krydres før stegning og de er nogle gode bøffer han steger, så det må være rigtigt.


Opskrift på min mors Pesto-potatoes-salat

Nye mini kartofler 500 gram, salt, 1/2 glas pesto og en håndfuld cherrytomater.


Kog kartoflerne omkring otte minutter i let saltet vand, prøv med en gaffel, hæld vandet fra og hæld kartoflerne i en serveringsskål og ud med pestoen og bland det med kartoflerne. Skær tomaterne midt over og spred dem ud over kartoflerne. Nu kan kartoffelsalaten serveres.


God fornøjelse med grillaftnerne.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar