tirsdag den 9. juli 2013

Blåmuslinger med alt godt fra haven


-en suppe som smager af sommer

Lige nu kan man mærke på vejret hvilken en årstid vi har. Det er jo skønt og sådan som det burde være. På sådanne dage kan det være skønt med en sommersuppe med blåmuslinger.

Det ser da smukt ud og det smager endda himmelsk..
Blåmuslinger skal behandles med omhu. Før tilberedningen skal de være lukkede og uden revner i skalen. Derudover skal de dufte af hav, man skal nærmest få lyst til at hoppe i havet, når man dufter til dem. Når de så er kogt, så skal de åbne og hvis ikke de gør det, så skal de kasseres. Man kan få en ond maveforgiftning, hvis man spise dårlige muslinger.

Jeg synes ikke det giver nogen mening, at give en præcis at give en præcis opskrift på muslingesuppe, for den kan varieres på så mange måder. Jeg vil i stedet give nogle principper. De fleste friske urter kan anvendes, nu flere nu bedre. Løg af alle slags kan ligeledes anbefales, rødløg, hvideløg, skalotteløg, forårsløg, purløg og hvidløg. Der til kommer at alle grønsager og urter som smager af lakrids er skønt til muslingerne. Det kan f.eks. være fennikel og estragon. Men selleri og gulerødder kan også sagtens smides i suppen. Suppen skal ikke bare laves på vand, brug derimod hvidvin, pernon, måske fløde og en bouillonterning eller fond er en nødvendighed. Muslingerne skal selvfølgelig være rensede, men det er de nu for det meste, når man køber dem i supermarkedet. I denne uge er de f.eks. i Rema 1000. De plejer at være ret gode og friske der.

Til en sådan portion muslinger kan man servere varmt sprødt brød, men pasta eller nye kartofler er også ret godt. Hvis man alligevel skal forbi Rema for muslingerne, har de også nogle ret gode italienske frosne brød på tilbud i denne uge.
God fornøjelse med blåmuslingerne.

Eva-Andrea


Ingen kommentarer:

Send en kommentar